25 Kasım 2008 Salı

aslında bi sürü kelime dönüyo beynimde şunuda yazayım bunuda yazayım diye ama nedense herkes gibi uzun uzun yazamıyorum çok acemiyim galiba ve korkak.. ya birileri okursa ya onaylanmazsa fikirlerim korkusu sanırım halbuki insanlara göre yaşayamam ki ben aman ne bileyim. ortalık feci şu günlerde piyasalar alt üst, haberler aldı başını gidiyor, işsizler çoğalıyor fırsatçı büyük patronlar krizi bahane edip borçluymuş bilmemneymiş dinlemeden koyuyor kapının önüne yıllardır yanında çalışan elemanlarını..Allah cümlemizin yardımcısı olsun hepimizi zor günler bekliyor. Bende tabi kendi çapımda eko önlemlerimi almalıyım di mi? Mesela; hazır borçsuz kalmışken kırık dökük borçlar yapmamalı, daha tasarruflu olmalı, paramı kontrol edebilmeli, üç kuruşta olsa bi kenara köşeye koyabilmeliyim. Gereksiz isteklerimi ertelemeliyim bazen kızıyorum kendime lüks yaşamak değil niyetim ama hayalleri, hayatı ertelemekten de hoşlanmıyorum, yarına ne olacağımız belli değil çünkü ama yinede işi sağlam kazığa bağlamalı ve tevekkül etmeliyim. İşimde gücümde daha dikkatli olmalı, elimde olanlarla yetinmeyi bilmeli ve halime yatıp kalkıp şükretmeliyim. başka yapmak istediklerimde var.. mesela arkadaşlarımla daha sık görüşmek, dünya telaşlarından sıyrılıp onlarla bolca vakit geçirmek, film seyretmek, sohbet etmek, şu yaşadığım küçük çemberimi (bi çok insana göre benim çemberim büyük şükür yuri şükür,ama işte insanoğlu hep fazlasını istiycezya) genişletebilmek, daha aktif yaşayabilmek, hayatıma yeni anılar ekleyebilmek, bir sonraki günümü bir öncekinden daha ileride götürebilmek, derin derin yaşayabilmek istiyorum.. ha bide merkezde bi yerde (bööle caddelerde filan) bi dükkanım, havran'da mandalina bahçem, edremitte zeytinliklerim olsun istiyorum ! (ufak attt, amma uçtun ha vs sıralayın gitsin !) sonracığıma bi laptobum, bi digi foto makinam olsun istiyorum.. aa bak bide böle şeffaf şemsiyelerden istiyorum ( bu zamana kadar şemsiye kullanmamış biri olarak şiddetle istiyorum bunu)sonra şık bir kışlık kaban arkası gelir zaten :) yahu yat, kat araba istemedim ki :)(acaba istesem daha mı iyiydi hehe) ama aslında araba da istiyorum ben:( şu ulaşım sorununa bi çare bulmalıyım..arabamız bozuk sabahları minibüs beklemek hiç akıllıca değil saat 9,30 a doğru geçiyorlar evimizin önünden e maşallah kaymakam yerine oturdu diye iğrenç esprilere maruz kalıyorum haliyle ve caddeden geçmeye utanıyorum nerdeyse, e yayanda gidemem dün özgeyle giderken laci bi renoya binmemiz ve arabaya binince adamın teyibin sesini açmasından çokkk tırstımmm bimin orda incez biz dedim eğer bizi indirmeseydi o zaman düşünecektim ne yapacağımı ki Allah korudu da indirdi o beni tanıyomuş meğer ama ben onu tanıyamadım ne yapayım ..şüpheli hareketlerde bulunmasaydı kardeşim. velhasıl bakalım yarın ne ile gideceğim sabah görücez gitmesi bi dert dönmesi ayrı dert bisiklet aldık binemiyoruz afra tafra anlıycan... neyse yarın ola hayrola hadi iyi geceler blogcukum ...

6 yorum:

Bâd-ı Sabâ dedi ki...

@

Eğer az şey isterseniz, daha çok mutlu olacağınız şüphe götürmez. Çok şey isteyip, hiç birisine sahip olamamak da var değil mi :)

Ancak, bakıyorum da; sizinkiler pek masum gibi görünüyor. Mandalina bahçesi, zeytinlik gibi yâni :) Bir de, şemsiye :P

Ben de.. bir dünya turu istiyorum lütfen :) İran, Afganistan, Çin, Caponya, Endonezya, Avusturalya, Güney Afrika, Nijerya, sonra da Güney Kutbu :)

Hazır çıkmışken.. yolumun üzerinde: Brezilya, Arjantin, Panama, Alaska, Grönland :) Avrupa'dan da İsviçre, İtalya, ve Norveç diyorum :-)

Bi gün olur mu, olur :) Ben istiyim de, istemedin demesinler :o)

yuri dedi ki...

tabiki isteyin istemenin esrarı şüphesiz kanıtlanmış
ama istemişken en iyisini istemekmi lazım dersiniz örneğin benim annem bi evim olsun kendi evim olsun varsın dağ başında olsun diye dua etmiş hep sonuç olarak dağda yaşıyoruz diyebilirim:)) yazları şikayetçi değilim ama kışları taşınasımız var:)
mütevaziliği elden bırakmadan şükür ederek isteyelim gitsin belki olur inşallah
dünyayı gezmek ne güzel olur yaa
bende bisikletle şu güzergahı gezmek istiyorum: alibey adası,narlı köyü, küçükkuyu,ayvalıburun,körfez,altınoluk,güre,akçay,edremit,havran (hakkaten sizin isteklerden daha masum benimkiler :P)

Bâd-ı Sabâ dedi ki...

"örneğin benim annem bi evim olsun kendi evim olsun varsın dağ başında olsun diye dua etmiş hep sonuç olarak dağda yaşıyoruz diyebilirim"

@ Yuri

Ama ne güzel bahçeniz var öyle, domatesler falan :)) çok imrendim ben, şehirin gürültüsünden uzakta :) Ulaşım problem tabii, öyle herkesin arabasına binmeyin siz de :)

* * *

Ahh.. evet yaa :) sizin istekler daha kabul edilebilir görünüyor :) düşünsenize, ben bi çıktımı tura, kim bilir kaç sen sonra dönerim yurda.

Hatta hızımı alamayıp, Mars 'a da gidersem şaşırmayın. Mars dedim de, hakikaten yaa :( ben, uzaya çıkmak istiyorum.

Fakat, önce Ay'la mı başlasam ne :) Mars da çok uzak oluyor hani :))

...

yuri dedi ki...

isteyin dediysek sizde yani:)))

Bâd-ı Sabâ dedi ki...

@

Olmaz, Yuri. Rüyalarımdan vazgeçemem :)) Ama, madem o kadar ısrar ediyorsun. Peki, Ay'a çıkmaktan vazgeçiyorum ben de :P

Herşeye Rağmen
Bir Tebessüm

yuri dedi ki...

geçenlerde bi bayan astronot takım çantasını uzay boşluğuna düşürdü gördünüz mü:) mazallah aynı şey sizinde başınıza gelir nemelazım bencede vazcayın bu sevdadan:)